Efter ett slumpartat möte och ett mycket stort intresse blir jag 2004 inbjuden av det konstnärsdrivna galleriet Candyland (på Gotlandsgatan 76 i Stockholm) att ha min första separatutställning. En stor uppskattning följde. Milou Allerholm tipsade om utställningen i DN På Stan, med text och en av mina kartbilder. Dessa upplevelser blev startskottet på ett ännu mer fokuserat konstnärskap/bildarbete.

2006 fick jag oväntat mer uppskattning genom stipendium från både Konstakademien och Konstnärsnämnden. Samma år medverkade jag även med en bild i en grupputställning på det då nystartade Minimarket (Konstnärshuset, Smålandsgatan, Sthlm). Flera besök på den tidigare Candyland-utställningen 2004 ledde till två inköp av Statens Konstråd 2007 och de är nu placerade på Solna Tingsrätt respektive Riksgälden på Norrlandsgatan i Stockholm. Senare samma år medverkade jag med en bild i en grupputställning på Supermarket på Konstnärshuset i Stockholm. Under året fyllde SAK, Sveriges Allmänna Konstförening, 175 år, och jag medverkade i medlemslotteriet och med heluppslag, kartbild, i deras jubileumskatalog.

2008 gjorde jag min första och hittills enda offentliga utsmyckning, en gestaltning av hiss, på uppdrag av fastighetsägaren Fabege och det numera avslutade konstinitiativet Hammarby Artport. Det stora kontorshuset byggt på 1950-talet på Hammarby Fabriksväg 43 i Stockholm stod inför standardrenovering då det istället beslöts om konstnärlig utsmyckning i hela komplexet. I en personhiss av standardstorlek gjorde jag kartbilden "Elevate my mind" på ursprungligen tre på bredden sammanklistrade orange-bruna kuvert från museispårvägslinjen i Boston, USA. Jag arbetade hemma och sedan förstorades bilden upp och utfördes som Perstorp-laminatskivor som avskiljs i hissens fyra hörn av dess grå stålryggar vilket delar bilden i tre delar. En sidoeffekt är hisspegeln som repeterar stadsmönstret ytterligare, se bild.

2009 var ett händelserikt år med först grupputställning på, och sedan stipendium från Konstakademien följt av två separatutställningar. En på Spårvägsmuseet Stockholm och min andra på galleriet Candyland, Stockholm. Under denna tid träffade jag min ”kartmässiga själsfrände”, konstnären Lina Nordenström. Vi har haft tre utställningar tillsammans där våra olika kartvärldar möts i en. 2010 var första gången på Karby Gård Konstcentrum, Täby, och senare samma år på Galleri Monica Strandberg, Kalmar. Tredje gången 2013 i varsitt separat hus på Österåkers Konsthall, Åkersberga.

Parallellt har jag mellan 2006 och 2013 gjort bokprojektet ”Söder-TUR del 1 och 2”, om Södermalms bebyggelsehistoria 1954–78. Det är ett bokverk i två delar. De gavs ut 2011 respektive 2013 av Trafiknostalgiska förlaget i 6000 exemplar. Upplagan är slutsåld och nu trycks andra upplagan. Boken exponerades i skyltskåp på T-Centralen och recenserades av DN. Ett livslångt intresse och forskande om min hembygd har präglat mitt konstnärsskap. Om kartorna som jag gör är ett sökande efter en mental kartvärld, så är Söder-TUR ett historiskt sökande efter ett nyligen försvunnet Södermalm. Jag har grävt med lupp efter tidigare opublicerade bilder i bl a Trafikkontorets, Stadsmuseets och Spårvägsmuseets arkiv, samt gjort en mängd hembesök hos privatpersoner. Jag har gjort all layout, skrivit merparten av texterna och varit ansvarig för bokens utgivning. Jag har velat presentera Södermalm före den stora rivningsvågen under 50–70-talen. Och jag ville göra detta tillgängligt på ett överskådligt sätt för en bred publik. Man kan vandra runt Söder med boken som guide.

Efter boken har jag medverkat med solo-presentation i Candylands monter på konstmässan Art-Athina 2014, Aten, Grekland och haft en separatutställning på Bergkvara Konsthall.